De Boodschapper

Vanaf januari 2010 verzorg ik de muziek voor deze theatervoorstelling. Speeldata zijn te vinden in mijn concertagenda en meer informatie op de site van BEER muziektheaterproducties
Peter Faber en Elsa May Averill als twee onderzoeksjournalisten, die als opdracht hebben het leven van Mohammed zo helder en objectief mogelijk te reconstrueren. Spelend en vertellend doorlopen zij het leven van Mohammed, gebruikmakend van talloze rekwisieten die opgeslagen liggen in metershoge stellingkasten. Eén van hen ziet Mohammed als een gewone vent die met mooie idealen is begonnen maar gaandeweg veel water bij de wijn heeft gedaan om de macht te behouden. De ander, een jonge vrouw, ziet het leven van Mohammed als een onvermoeibare campagne tegen hebzucht, arrogantie en onrecht. Net zoals bij de erfgenamen van Mohammeds gedachtegoed het geval is, raken ook de gemoederen van de twee journalisten geregeld oververhit.

‘De boodschapper’, vrij naar het boek van Kader Abdolah, kenmerkt zich door de hoge spelenergie en veel wisselende perspectieven. De live muziek speelt in ‘De boodschapper’, net als in ‘Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran’ een grote rol als nuchtere onderbreking wanneer de gemoederen te hoog oplopen.

Regie: Aike Dirkzwager
Tekst: Helmert van Woudenberg
Spel: Peter Faber (acteur), Vera Ketelaars (actrice) en Albert van Veenendaal (muziek)
Vormgeving: Rogier Willems
Compositie: Albert van Veenendaal